BREWDOG: BIER VAN EN VOOR ‘REBELS’

BREWDOG: BIER VAN EN VOOR ‘REBELS’

BrewDog bieren zijn niet meer weg te denken van de huidige biermarkt. Sterker nog, ze worden alsmaar populairder! Ook bij Olivier vliegen deze nieuwkomers onze winkel uit! Maar hoe zit dat nu?.. Graag nemen we je mee in het verhaal achter deze aandachttrekkers.

Schotse rebels Martin Dickie en James Watt, oprichters van BrewDog, waren verveeld geraakt in de industrieel gebrouwen bieren, zoals de lagers en de ales, die de markt domineren. De toen nog 24-jarige vrienden hebben hun moed bij elkaar geraapt en aangeklopt bij de bank. Ze kregen een mooie lening, huurden een geschikt gebouw en zo begonnen zij ‘hardcore’ bier te brouwen. De flesjes werden met de hand gevuld om vervolgens vanuit de achterbak van een busje verkocht te worden op lokale markten. De missie van de heren was om andere mensen te inspireren en net zo gepassioneerd te laten raken van speciaalbier als zijzelf. Deze missie is nog altijd van kracht bij BrewDog.

De bieren die gebrouwen worden, zijn alles behalve saai te noemen! Ze ontketenden zelfs een revolutie tegen de middelmaat met hun vernieuwde smaaksensaties, maar ook d.m.v. biernamen en design. Naast de wat meer extreme bieren, die ze zelf compromisloos en eigentijds noemen, brouwen ze nu ook een aantal bieren die prima in de talrijke brouwtradities passen. Hierbij staat kwaliteit centraal.

Het bier dat zonder uitzondering de show steelt is BrewDog Punk IPA. Deze India Pale Ale is het boegbeeld van de rebellie van de speciaalbieren tegen de industrieel geproduceerde pilseners van de grote brouwerijen. BrewDog Punk IPA is een gelaagd bier met de beste hopsoorten voor een ware explosie aan smaken van grapefruit, ananas en lychee, met een bittere afdronk. Ook de andere bieren van de brouwerij, waaronder Jet Black Heart, hebben een duidelijk rebelse inslag.

Sluit jij je aan bij deze revolutie en laat je de Rebel in jou los? Bij Café Olivier kun je genieten van de BrewDog Punk IPA, Jet Black Heart en Vagabond Pale Ale!

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Leiden