Een Belgische bruiloft bij Olivier

Een Belgische bruiloft bij Olivier

En ineens was het zo ver… op een mooie dag was daar hét aanzoek. Na een volmondig ja, kom je voor een andere grote vraag te staan: hoe ga jij je bruiloft invullen? Tipje van Olivier: ga voor een Belgische bruiloft. De ontspannen sfeer, Bourgondische inslag en leuke tradities, maken dit een geweldig thema.

Hoe doen de Belgen het?

Met een Belgische bruiloft, zoek je het niet ver van huis. Veel gebruiken komen overeen. Er zijn echter ook een aantal Belgische tradities waar je gasten nog lang over zullen napraten:

Duiven en rijst

Is het ja-woord gegeven? De ceremonie wordt traditioneel afgesloten met het vrijlaten van witte duiven als symbool voor vrede, zuiverheid en geluk. In onze historische binnentuin is er voldoende ruimte voor dit mooie tafereel. Vervolgens loopt het kersverse bruidspaar door een erehaag van gasten die ze rijst voor de voeten strooien als een boer die zijn akker bezaaid (jaja, op een vruchtbaar huwelijk).

Zoet banket

Belgische bruiloft olivier leiden

Waar Nederlanders, ook op hun bruiloft, vroeg eten, stellen de Belgen dit vaak uit. Logisch ook: want de hele avond/nacht wordt er langer doorgefeest. Dus niet om acht uur de borden van tafel, maar lekker dooreten tot tot laat en eindigen met een dessertbuffet. Uiteraard kunnen wij een mooi aanbod zoete lekkernijen presenteren.

 

Zakdoekenlied

Aan het eind van de bruiloft haalt met de zakdoeken tevoorschijn zodra de eerste tonen van het Lacs du connemara uit de speakers komt. Je kunt gepersonaliseerd zakdoeken uitdelen, maar wij kunnen je gasten uiteraard ook van witte exemplaren voorzien. Zoals wij Hazes als afsluiter meezingen, doen de Belgen dat met dit chanson.

Dansen tot laat

Waar het feest een Nederlandse bruiloft meestal rond een uurtje of één gedaan is, blijven de Belgen dansen tot de laatste gast naar huis is. Kortom: er is geen eindtijd! Bij Olivier kunnen we onze bemande feestruimte tot in de kleine uurtjes open houden.

Lijkt dit je wel wat of wil je op een andere manier bij Olivier trouwen? Neem dan gerust contact met ons op via leiden@cafe-olivier.be of vul online onze event creator in en ontvang direct een offerte.

reserveren

Belgisch Biercafe Olivier Leiden