Bij Olivier staat op ’t menu het onmisbaar frietje met een kwak mayonaise, het zwarte goud (mosselen) op verschillende manieren bereid en een koffiecompleet wordt de geserveerd met typisch Belgische praline’kes.

Er is natuurlijk een uitgebreide bierkaart met vers getapte Belgische pintjes en heerlijke speciaal bieren op de fles.

Diner

Dinerkaart

maandag t/m donderdag 18:00 uur tot 21:00 uur
vrijdag & zaterdag 18:00 uur tot 22:00 uur
zondag 17.00 uur tot 20.00 uur

Voorgerechten

Brood

Botram met smeersels

aïoli, duvelse boter en roomboter met zeezout

4,5

Botram met aïoli

4

Soepkes

Ook te bestellen als maaltijdsoep

Aardpeersoep (veg)

met pitten, knoflookcroutons, en truffelroom

6,5 - 9,5

Bomma's tomatensoep (veg)

met trostomaat en basilicum

5,5 - 8,5

Voorgerechten

Rundercarpaccio

met parmezaan, pittenmix en pestodressing
Biertip: De Koninck | amber | 5% | kruidig | bitter

11,5

Kaas- en garnalenkroket

met een punt brood en mosterdmayonaise
Biertip: Olivier Tripel | huisbier | 8% | moutig | chouffe-ig

9

Bal gehakt

met trappistenkaas
Biertip: Rodenbach | Vlaams bruin | 5,2% | fruitig | licht zuur | verrassend

8

Gerookte eendenborst

met linzen, sinaasappel, chioggia biet en venkel
Biertip: Chimay Bruin | licht bruin | 7% | licht bitter | fruitig

9,5

Rouleau van gerookte zalm

met aardappel, dille crème fraîche en Oude Geuze-komkommerdressing
Biertip: St. Bernardus Witbier | wit | 5,5% | citrus | koriander

9,5

Gegratineerde kastanje-champignons met kruidenkaas (veg)

met parmezaan, rucola-olie en rode ui
Biertip: Leffe Bruin | dubbel | 6,5% | licht zoet | moutig

8

Salades

Voor de kleine of de grote trek,

met courgette, paprika, zoete aardappel en balsamico
Biertip: Biertip: Weihenstephaner Hefe Weisse | wit | 5,0% | fruitig | fris | banaan

11 - 16

Caesarsalade

met Romaine sla, kip, ansjovis, croutons, parmezaan en Caesardressing
Biertip: Deugniet | blonde tripel | 7,5% | groene appel | hoppig | zoet

10,5 - 15,5

Voor Kleine Mannekes en Madammekes

Keuzemenu

Kipfilet

geserveerd met fritten, salade, mayonaise en appelmoes
Biertip: en natuurlijk een heerlijke ijsco toe!

10

Kibbeling

geserveerd met fritten, salade, mayonaise en appelmoes
Biertip: en natuurlijk een heerlijke ijsco toe!

10

Mosselpannetje

geserveerd met fritten, salade, mayonaise en appelmoes
Biertip: en natuurlijk een heerlijke ijsco toe!

10

Hoofdgerechten

Natuurlijk geserveerd met Vlaamse fritten met en een goeie kwak mayonaise

Hele zeebaars

gevuld met citroen en peterselie, geserveerd met poftomaat en antiboise
Biertip: Weihenstephaner Hefe Weisse | wit | 5,0% | fruitig | fris | banaan

21,5

Ossenhaasmedaillon

met runderstoof, gepofte winterpeen, cipollini ui, knolselderijmousseline en kalfsjus
Biertip: Corsendonk Pater | dubbel | 7,5% | donker abdijbier | zoet | fruit | moutig

19,5

Kalfsstoof

met seizoensgroenten en Vlaamse fritten
Biertip: Westmalle dubbel | bruin | 7% | moutig | fruitig | banaan

18,5

Braadkip

met Bonne Femme en Roseval aardappel
Biertip: Westemalle Tripel | tripel | 9,5% | hoppig | banaan | moeder der tripels

18

Beenhammetje

met knolselderijmousseline, Luikse groentjes en tijmjus Biertip:
Biertip: Olivier Tripel | huisbier | 8% | moutig | chouffe-ig

19,5

Braadkip

met Bonne Femme en roseval-aardappel
Biertip: Biertip: Westmalle Tripel | tripel | 9,5% | hoppig | banaan | moeder der tripels

18

Oostendse waterzooi

kabeljauw met spek, groenten, roseval en een romige saus van Chimay Tripel
Biertip: OMER | blond | 8% | licht zoet | fris | hoppig

18,5

Cannelloni (veg)

gevuld met bospaddenstoelen en kastanje, geserveerd met oude kaas-chips en kaassaus
Biertip: Cornet | zwaar blond | 8,5% | eikenhout | vanille | zacht bitter

14,5

Gentse waterzooi

met parelhoen, roseval, groenten en een romige saus van Chimay Tripel
Biertip: Deugniet | blonde tripel | 7 ,5% | groene appel | hoppig | zoet

16,5

Kaasfondue (veg)

geserveerd met rauwe groenten en brood
Biertip: Tripel Karmeliet | tripel | 8,4% | kruidig fris | volmaakt

17,5

Mosselen

Geserveerd met cocktail- en looksaus met keuze uit brood of Vlaamse fritten. Voor een lekker speciaalbier bij de mosselen adviseren wij u graag.

Mosselen Olivier

gekookt in Olivier Tripel met spek, ui en champignons

20,5

Mosselen naturel

18

Mosselen in witte wijn

19,5

Mosselen met look

19,5

Mosselen in Hoegaarden

19,5

Cheesecake

van witte chocolade met rode vruchten

7

Wij proberen het hele jaar door goede kwaliteit mosselen in te kopen. Het kan zijn dat wij geen mosselen op voorraad hebben in de maanden april, mei en juni in verband met de kwaliteit. De bediening zal u hierover informeren.

Nagerechten

Kaasplank

met Cheddar Oak Smoked, Morbier Perrin, geitenkaas en Le Petit Doruvael

11,5

Luikse wafel

met warme kersen, vanille-ijs en slagroom

8

Luikse wafel met Nutella

vanille-ijs en slagroom

8

Appeltaartje uit de oven

met boerenjongensijs en slagroom

7,5

Bosvruchtenhangop

met gesuikerd bladerdeeg

7,5

Crème brûlée

van Chouffe-likeur

6,5

Cheesecake

van witte chocolade met rode vruchten

7

Lunch

Lunchkaart

Vrijdag, zaterdag & zondag: van 12:00 tot 17:00 uur

Boterhammen

keuze uit: wit of donker vloerbrood

Gerookte zalmspread

met Amsterdamse uitjes

9,5

Oude kaas (veg)

met mosterd

5,5

Tonijnsalade

6,5

Gehaktbal

met trappistenkaas en tomatensaus

7,5

Smos

Vlaams broodje gezond met jonge kaas en ham

7

Rundercarpaccio

met parmezaan, pittenmix en pestodressing

8,5

Croques

Gegratineerde dikke boterhammen van wit desembrood

Croque Fromage (veg)

kaas

5,5

Croque Monsieur

ham en kaas

6

Croque Madame

ham, kaas en spiegelei

6,5

Speciaaltje

Gegratineerde kastanjechampignons met kruidenkaas (veg)

met parmezaan, rucola-olie en rode ui

8

Soepkes

Geserveerd met vloerbrood

Aardpeersoep (veg)

met pitten, croutons en truffelroom

6,5

Bomma’s tomatensoep (veg)

met cherrytomaat en basilicum

5,5

Kroketten

Keuze uit: wit of donker vloerbrood

Garnalenkroketten

met mosterdmayonaise

11,5

Runderkroketten

met mosterd

8

Kaaskroketten

met mosterdmayonaise

8,5

Eiergerechten

Keuze uit: wit of donker vloerbrood

Uitsmijter met spek, kaas en tomaat

8,5

Uitsmijter met ham of kaas

7,5

extra beleg vanaf 0,50

Salades

Voor de kleine of de grote trek, geserveerd met brood

Salade gerookte cheddar (veg)

met courgette, paprika, zoete aardappel en balsamico

11,5 - 16,5

Caesar salade

met Romaine sla, kip, ansjovis, croutons, parmezaan en Caesardressing

10,5 - 15,5

Mosselen

Geserveerd met cocktail- en looksaus en brood. Voor een lekker speciaalbier bij de mosselen adviseren wij u graag.

Mosselen Olivier:

gekookt in Olivier Tripel met spek, ui en champignons

20,50

Mosselen naturel

18

Mosselen in witte wijn

19,5

Mosselen met look

19,5

Mosselen in Hoegaarden

19,5

Wij proberen het hele jaar door goede kwaliteit mosselen in te kopen. Het kan zijn dat wij geen mosselen op voorraad hebben in de maanden april, mei en juni in verband met de kwaliteit. De bediening zal u hierover informeren.

Zoetigheden

Luikse wafel

met warme kersen, vanille-ijs en slagroom

8

Appeltaart

met slagroom + 0,50

3,5

Carrotcake

met slagroom + 0,50

3,50

Cheesecake

van witte chocolade met rode vruchten

7