Onze bokbieren voor jou op een rijtje

Onze bokbieren voor jou op een rijtje

Je hebt vast gemerkt dat de bokbieren weer te verkrijgen zijn. Ook bij Olivier hebben we een aantal verrassende smaken in huis. De komende vier weken hebben we telkens een ander bokbier op onze wisseltap. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten.

Ijbok

Ijbok is gebrouwen door de populaire Brouwerij ‘t Ij in IJburg, Amsterdam. Sinds de brouwerij in 1985 is opgericht door muzikant Kasper Peterson, brouwen ze eigenzinnig speciaalbier. Aanvankelijk vanuit Belgische traditie, maar tegenwoordig ook bierstijlen van over zee.

IJbok is donker en stevig, maar minder zoet dan je misschien zou verwachten. In de smaak proef je geroosterde granen, een beetje koffie en donker fruit.

Chouffebok

Brouwerij Achouffe ligt in de Belgische Ardennen en is opgericht door twee ambitieuze schoonbroers. In 1982 brouwden zij hun bekendste bier: La Chouffe. Wist je trouwens dat Duvel Moortgat investeerder is en dus mede-verantwoordelijk voor de heerlijke bieren van Achouffe? 6666 Is trouwens de postcode vanWibrin, de gemeente waar de brouwerij ligt.

Chouffe Bok 6666 is een seizoensbier dat speciaal voor Nederland is gebrouwen. Dit bokbier heeft een frisse, fruitige smaak met een klein bittertje.

Brugse zot bok

Brouwerij de Halve Maan in Brugge is al sinds 1856 in handen van de familie Maes. In 2016 is er een bierpijpleiding van 3,2 kilometer aangelegd om het bier van de brouwerij naar de bottelarij te verplaatsen.

Brugse Zot bok wordt gebrouwen met geroosterde moutsoorten en heeft een kastanjebruine kleur met een stevige schuimkraag. De smaak is lekker kruidig met donker fruit, een licht bittertje en karamel.

Steenbrugge bok

Steenbrugge is sinds het ontstaan in 1914 door ontzettend veel brouwerijen op de markt gebracht. Inmiddels wordt Steenbrugge door Palm gebrouwen, dat de naam onlangs heeft gewijzigd naar Swinckels Family Brewers.

Het abdijbier Steenbrugge bock is fruitig, gerookt en zoetig van smaak. Het geheime ingredient is het Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, waaraan iedereen een eigen twist geeft.

Gulpener Ijsbock

De Zuid-Limburgse Brouwerij Gulpener is al sinds 1825 een onafhankelijke familiebrouwerij. Het bier is 100% Hollands, omdat ze een eigen waterbron hebben, een hoptuin en gerst van boeren uit de regio.

IJsbock is een bijzonder bier. Het brouwsel wordt namelijk, na vergisting, gekoeld tot -20 graden. Precies koud genoeg om het water te bevriezen en de alcohol en aroma’s te concentreren. Het resultaat? Een bijzonder vol bier met een hoppig bittertje.

De bokbieren wisselen regelmatig. Vraag aan de bar wat het aanbod van de dag is. Meer bierfacts- en fun? Volg ons op Facebook en check onze venue op Untappd.

reserveren
SLUITEN
Fijne vaderdag Verwen jouw vader met een heerlijke diner. Direct reserveren Naar de website

Belgisch Biercafe Olivier Leiden